KUVATAITEILIJA - KIMMO OJANIEMI - PAINTER AND SCULPTOR


Back to the Virtual Gallery First Page

Click The Works In The Gallery
Superduck

  • Kineettinen reliefi Kinetic relief
  • 1988
  • Korkeus Height: 140cm
  • Puu, sinkkipeltiputki, vanha nauhuri Wood , zinck plate pipe, an old tape recorder
  • Oulun taidemuseo Oulu Art Museum


© Kimmo Ojaniemi Janne Varis on esiintynyt kaksi kertaa Superduckin kanssa näyttelyitteni avajaisissa.

Cellist Janne Varis has Performed two times with Superduck in my Exhibition Vernissages
  
Superduck reagoi ääniin. Äänen kierto sen koneistossa aiheuttaa toistuvan "kvak"-äänen. Äänen rytmiin ja sävyyn voidaan vaikuttaa esim voimakkaasti resonoivalla soittimella. Soittamista sen kanssa voidaan hyvällä syyllä kutsua vuorovaikutteiseksi improvisoinniksi. Soittaja voi antaa ääni-impulsseja, jotka vaikuttavat Superduckkin ääneen ja toisaalta Superduck kaoottisena laitteena tekee poikkeamia, joihin soittajan tietenkin tulee reagoida.

Superduck käyttäytyy kuten soitin myös siinä mielessä, että liian kuivassa paikassa varastoituna sen resonointi heikkenee ja ääni muuttuu kireäksi ja yhtäjaksoiseksi ulvonnaksi. Superduck on Oulun Taidemuseon kokoelmissa. Toivon mukaan museon henkilökunta ymmärtää säilyttää teosta kylmässä varastossa tai teosta esitellessään kostuttaa puiset osat vedellä ennen ripustusta .


The normal "kvack"-sound of the Superduck can be changed by an intensely resonating musical instrument like cello. Playing with Superduck really is interactive improvisation. Instrumentalist's impulses influence on the acting of the duck and on the other hand Superduck's slightly chaotic functioning forces the instrumentalist to react.
© Kimmo Ojaniemi
Superduck is in the collection of Oulu Art Museum© Kimmo Ojaniemi 1997...